Walk ‘n Talk

Er tekstmængden overvældende, så spring direkte til sidste afsnit 😉 

Fysioterapi er mange ting, men har altid noget med krop eller sind at gøre, og ofte begge dele. Når man hører ordet fysioterapi, er de associationer der dukker op for det indre blik oftest noget med massage, elastikøvelser, genoptræning, akupunktur eller el-terapi af den ene eller anden form. Og trods faget rummer disse og meget mere, så tror jeg ikke det er ofte folk tænker over hvor stor en del samtale fylder ift. at nå de mål vi i fællesskab sætter. 

Hvad enten det er anamnesen, den indledende samtale som danner grundlaget for resten af forløbet, den patient-uddannelse som giver dig forståelsen for hvorfor vi vælger den behandlingsplan vi gør såvel som viden til at undgå problemet i fremtiden, eller bare det at vi lytter aktivt imens du ventilerer hvad der trykker dig imens vi behandler, så er samtale helt essentielt i vores arbejde. 

Igennem mine år som fysioterapeut, har jeg erfaret at netop den fortrolige samtale med ‘en kendt ukendt’, i visse tilfælde kan være den vigtigste del af behandlingen. En rask gåtur kan skabe en uformel setting til at lade ordene løbe frit, og samtidig ved vi at fysisk aktivitet har et utal af positive effekter på såvel krop som psyke, og således er det ofte dette der er blevet behandlingen i tilfælde hvor det at få ventileret psykisk er vigtigt, såvel som når livsstilændringer er en del af målet med behandlingen. 

Walk&Talk henvender sig altså til dig der har brug for motiverende samtaler og værktøjer, til at leve et sundere liv. Ligeledes henvender det sig til dig der er tynget psykisk, men måske finder det at opsøge en psykolog for dyrt, grænseoverskridende eller udfordret af ventetid. Sidst men ikke mindst, henvender det sig også til dig der har behov for en ledsager på gåturen af mere kropslige årsager, f.eks. pga nedsat syn eller gangbesvær.